Omgeving

Boskant

De Bunders is gelegen aan de rand van Boskant, een klein kerkdorp in het gezellige Noord-Brabant. Boskant ligt in een groene omgeving met volop gelegenheid om te wandelen en te fietsen.

Dorpswinkel

In Boskant is een kleine dorpswinkel (ca. 600 mtr.) waar je elke morgen (op ma t/m za) vers brood en broodjes kunt kopen. Je kunt daar ook geld pinnen en bijvoorbeeld postzegels en telefoonkaarten kopen. De dorpswinkel kan nog blijven bestaan, omdat het kan rekenen op een aantal vrijwilligers en de steun van de bevolking van Boskant.

Ritakapel 

De Ritakapel in Boskant is een dierbare bezinnings- en stilteplek die u uitnodigt om even stil te staan bij de gang van uw leven. Kunstenaar Robert Pothecary van De Bunders schilderde in de Ritakerk muurschilderingen over het leven van de Heilige Rita waarvan de replica’s nu in de kapel hangen i.v.m. sluiting van de kerk. Wilt u verder het bijzondere verhaal over de Heilige Rita vernemen? Vraag er ons dan naar!

Grandcafé de Vriendschap(www.devriendschapboskant.nl)

In Boskant is ook een Grand Café. Hier kun je heerlijk lunchen en dineren en ook frites (patat) met een frikadel of croquet bestellen. Een kopje koffie, thee of ander drankje kan natuurlijk ook. 

In de directe omgeving bevinden zich een camping (Den Goeiendonk) (www.campingdengoeiendonk.nl)

Verder bevinden Toon Vertier en de bijbehorende dierentuin De Vleut (www.bestzoo.nl) zich op fietsafstand, iets verder weg ligt het Land van Jeroen Bosch (http://www.landvanjeroenbosch.nl/),

In Sint Oedenrode en Best vind je bovendien golfbanen en maneges. In Olland kunnen kano’s worden gehuurd.

De natuurgebieden De Scheeken (Boskant) en De Campina (Boxtel/Oisterwijk, tussen de stedendriehoek Tilburg, Eindhoven en ’s Hertogenbosch) liggen in de omgeving

De Bunders ligt op ca. 4,5 autokm’s vanaf het centrum van Sint Oedenrode en ca. 6 autokm’s van het centrum van Best

  • Diverse winkels met streekproducten (o.a. Gasthuishoeve, www.gasthuishoeve.nl)
  • Eindhoven (± 17 km)
  • ’s Hertogenbosch (± 25 km)
  • Lange afstand Fietsroute (LF7) (2,9 km)
  • Diverse natuurgebieden: Scheeken, ’t Vressels bos, Moerkuilen, Bunders, Diependaal en Geelders
  • Overdekt zwembad Sint-Oedenrode (± 4 km)
  • Natuurbad Ekkersweijer (± 10 km)
  • Kattenhotel Bobbenagel (± 1 km)
  • Vliegveld Eindhoven op 13 minuten rijden